Najnowszy kodeks drogowy niezgodny z konstytucją.

informacje transportowe

Moderatorzy: stasieek, Strefa Jazdy

Najnowszy kodeks drogowy niezgodny z konstytucją.

Postprzez stasieek » niedziela, 18 października 2009, 13:23

Najnowszy kodeks drogowy jest niezgodny z konstytucją jak podaje Trybunał Konstytucyjny. Sprzedasz samochodów, którymi przekroczono prędkość, nawet jeżeli nie były własnością osoby która złamała prawo jest niezgodne z konstytucją.
Najlepszym sposobem na pozbycie się korków jest nie korzystanie z samochodów:)
stasieek

Re: Najnowszy kodeks drogowy niezgodny z konstytucją.

Postprzez viola » sobota, 7 listopada 2009, 12:18

Nirozumiem tego -sprzedaz samochodów,którymi przekroczono prędkosc (...) jest niezgodna z konstytucją.Tzn ,ze jak swoim oplem przekroczę predkosc i zatrzyma mnie policja i odnotwane to bedzie-nobo mandat wiadomo,to juz nie bedę mogła sprzedac kiedys mojego opla?
viola

Postprzez Deletor » niedziela, 22 listopada 2009, 18:36

Nie to znaczy że jeśli będziesz pijana i przekroczysz prędkość, zarekwirują Tobie samochód i go sprzedadzą. Stasiek podał strasznie okrojoną wersję tego art. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale jeśli ktoś nagminnie przekracza prędkość to mu mogą zabrać samochód sprzedać i pochód dla państwa. Z jednej strony jest to głupota i tak ograniczyli dość mocno punktami wybryki kierowców, a teraz chcą chyba aby każdy bał się przekraczać prędkość.
Deletor
trzeci bieg - jedziemy coraz szybciej

Postprzez viola » wtorek, 24 listopada 2009, 18:53

Ale zaraz zaraz ,czy to jest zgodne z prawem?Aby nie okazało sie,ze policja zacznie działac,zarekwiruje kilka aut a potem okzae sie to niezgodne z prawem i pojdzie lawina procesów!Bo mi sie wydaje,ze nie jest to chyba legalne,bo jak mozna komus zabrac auto i sprzedac np za 50 tys i nie oddac mu kasy?Przeciez nie tylko pijani kierowcy są zagrozeniem na drogach,ale równiez i pijani piesi!!!!A im co mozna zabrac i sprzedac?
viola

Postprzez stasieek » poniedziałek, 30 listopada 2009, 03:56

Viola czytaj temat. Jak może być to legalne jeśli jest niezgodne z konstytucją. A co jeśli jedziesz samochodem z leasingu, pożyczonym, szefa, dziewczyny, chłopaka, brata itd. Kara się wtedy niewinną osobę. Ostatnio powstaje sporo rzeczy niezgodnych z konstytucją nie wiem czy słyszeliście ale fotoradary też są nielegalne.
stasieek

Postprzez viola » sobota, 5 grudnia 2009, 15:00

:D sorry,faktycznie nie przeczytałam dobrze tytułu...
viola

Postprzez stasieek » niedziela, 21 lutego 2010, 00:50

Tak w ogóle to że to jest niezgodne z konstytucją to ok ale jak ktoś mógł wpaść na tak idiotyczny pomysł by sprzedawać samochody obywateli. Dajmy na to że ktoś tylko co kupił samochód za 100 tysięcy przekroczył prędkość jadąc do domu i do mandat + 100tysięcy w plecy?? Co oni w tym nie-rządzie w głowach mają ...
stasieek

Powrót do Komunikaty i informacje